top of page

01

¿Sabies que ...

… a la Comunitat Valenciana es fan diàriament 12 milions de desplaçaments (persones de més de 16 anys), dels quals un 40%, quasi 4,7 milions, es produeixen a l'Àrea Metropolitana de València?

 

Algunes persones van a prop, altres persones van lluny. Un 28% dels desplaçaments es realitzen en distàncies inferiors al quilòmetre i mig, molt fàcils de realitzar caminant. Un altre 31% de les persones recorren entre 1,5 i 5 quilòmetres, dins de l'abast de la bicicleta, i un 19% dels viatges es fan fins a 10 quilòmetres de distància, en les quals el transport públic és molt competitiu. Aquestes xifres són, per a l'Àrea Metropolitana de València, respectivament, 28%, 39% i 18%.

En definitiva, diàriament més de 9 milions de desplaçaments a la Comunitat Valenciana i quasi 4 milions de desplaçaments a l'Àrea Metropolitana de València podrien fer-se amb modes de transport sostenibles (a peu, amb bici o en transport públic).

 

El PMoMe de l'Àrea de València va a dissenyar el conjunt d'estratègies i propostes de mobilitat per a aconseguir que el màxim de desplaçaments es facen en modes sostenibles, seguint així les directrius de mobilitat urbana promulgades per la Comissió Europea.

bottom of page